Welkom – Bienvenue – Herzlich Welkommen – Welcome – Bonavinuta – Svagat Hein – Benvenutto – Bem-Vindo – Velkommen – Willkommen – Grüezi – Namaste – Shalom – Witamy – Maeva – Aloha – Ongi Etorri – Vitámeté – Salve – Vokoso – Merhaba – Witay

In het online kinderwarenhuis van Millimètres

Wij zijn trots om de deuren van dit nieuwe, unieke , gezellige en vooral duurzame online kinderwarenhuis te mogen openen.

Duurzaamheid

Een belangrijk gegeven! De textielindustrie is de tweede grootste vervuiler in de wereld en is verantwoordelijk voor de vaak schrijnende werkomstandigheden van de textielarbeiders.
Voor de productie van 1 outfit is 10.000 liter water nodig. Jaarlijks verdwijnt er 140 miljoen kilo kleding en textiel in verbrandingsovens.
Duurzame kleding van hoge kwaliteit kan makkelijk nog een rondje of meer mee. En zo dragen we een steentje bij aan een gezonde leefwereld.

Daarbij is het tegenwoordig helemaal hip om tweedehands te kopen! Het is toch geweldig dat je voor een klein prijsje de mooiste kleding of schoenen koopt en daarbij ook meehelpt aan een circulaire, groenere wereld. En kinderen groeien zo snel. De kleding is vaak amper, of helemaal niet gedragen.

Mag ik me voorstellen?

Hi, ik ben Andrea de Winkel en zelf moeder van 3 enige, inmiddels volwassen dochters. Ik ben altijd gek geweest op kinderkleding en alles wat daar bij hoort. Mijn meisjes aankleden vond ik altijd een feestje. Ze zagen er dan ook uit om door een ringetje te halen. Jarenlang heb ik met het idee rond gelopen om een kinderwinkel te beginnen. Maargoed, met 3 kleintjes was dat in die tijd geen optie. Nu ze volwassen zijn heb ik mijn droom kunnen realiseren.

Twee jaar geleden ben ik gestart met mijn winkel in tweedehands kindermerkkleding. De timing was natuurlijk niet heel best, maar ik heb hierdoor wel alle tijd gehad om er langzaam in te groeien. Inmiddels is Millimètres enorm uitgebreid en is het briljante idee om de winkel om te toveren tot een online kinderwarenhuis werkelijkheid geworden. De fysieke winkel is per 1 januari 2022 definitief gesloten. De oude website/webshop heeft plaats gemaakt voor een hele nieuwe site met prachtige Franse illustraties van o.a. het warenhuis, met rondom mooie klassieke gebouwen, gezellige terrasjes, vaders & moeders en vriendinnen met kinderen, een prachtige carrousel, een luchtballon, een fontein en her en der een fladderend vogeltje. Ook de Eiffeltoren en het kasteel van Doornroosje in Disneyland Parijs zie je terug in de illustratie.

Ik heb enorm m’n best gedaan om er een hele unieke site van te maken. Er zit dan ook een stukje animatie in zoals tekstballonnen, grappige geluiden van o.a. tjilpende vogels, stromend water van de fontein, een draaiende carrousel en een You Tube clip met het nummer 10.000 luchtballonnen van K3.

Het moet voor de kleintjes ook een feestje zijn om op de site van Millimètres te komen.

Ik zeg, geniet ervan en vooral heel veel winkelplezier!

Liefs, Andrea

Wat doen wij en hoe werken wij?

Millimètres is een online kinderwarenhuis waar je van alles kunt vinden voor je kindje. Heerlijk alles onder één dak! Alle artikelen die voorbij komen zijn zo goed als nieuw, of helemaal nieuw.

De collectie is tot stand gekomen na een zeer selectieve inname. Dat betekent dat er alleen artikelen worden ingenomen die schoon, gestreken en in perfecte staat verkeren. Dus geen vlekken, pillen, gaatjes of andere gebreken. Daarbij spreekt voor zich dat de kleding van deze tijd is en van goede duurzame kwaliteit. We nemen alleen merkkleding in. Kleding van grote fast fashion ketens wordt niet ingenomen.
Voor schoenen geldt het liefst ongedragen of als nieuw (1 of 2 keer gedragen). Voor al het andere, zoals accessoires, speelgoed, boeken, kamerinrichting etc. gelden dezelfde voorwaarden. Wij verzorgen de fotografie en het plaatsen van de producten op de webshop. Dat is een enorme klus. Vandaar dat wij geen items innemen die bijna geen waarde meer hebben. Denk hierbij aan simpele rompertjes, t-shirtjes, spijkerbroeken etc.

Inbrengen kan alleen op afspraak. Je kunt het langsbrengen in Amstelveen of we halen het op binnen een straal van 15 km. Woon je ver weg dan is het natuurlijk ook mogelijk om het op te sturen. De kleding nemen we in consignatie en bij verkoop ontvang je 30% van de opbrengst.

Wij werken met een geautomatiseerd systeem waar alle klanten en artikelen worden geregistreerd. Na inbreng ontvang je van ons een bevestigingsmail met de lijst van ingenomen artikelen en je klantnummer. Met dit klantnummer en wachtwoord kun je inloggen via onze website en zo kun je precies zien wat er verkocht is. Je tegoed kun je vanaf €10,00 laten uitbetalen.

Lente – en zomerkleding kun je inbrengen van januari t/m juni, herfst- en winterkleding van juli t/m december. Kleding wat je hebt ingebracht mag die hele periode in de webshop blijven. Daarna kun je de niet verkochte kleding ophalen of ervoor kiezen dit te schenken aan het goede doel (kledingbank Amstelveen).

Prijs en Algemene voorwaarden

De prijs van de kleding bepalen wij zelf. Online zoeken we op wat iets nieuw heeft gekost en aan de hand daarvan wordt dit bepaald. Denk hierbij aan gemiddeld 1/3 van de nieuwprijs. Bij nieuwe items is dit ongeveer de helft van de prijs, of iets minder.
Als je kleding bij ons hebt ingebracht ga je automatisch akkoord met onze werkwijze en algemene voorwaarden. Wij zijn niet aansprakelijk voor vermissing of beschadiging.

Verzending en levering

Wij streven ernaar je pakket binnen 3 werkdagen na bevestiging van je bestelling te versturen. Wij leveren op alle woonadressen binnen Nederland, België en Duitsland.

Verzendkosten:

Brievenbuspakket binnen Nederland €4,10
Pakket binnen Nederland €6,75
Pakket naar België of Duitsland €13,00

Gratis verzenden bij bestellingen boven de €100,00.

Retourneren

Wil je je bestelling retourneren, dan kan dat binnen 14 dagen na ontvangst van het pakket. Dit moet binnen 3 dagen na ontvangst van het pakket aan ons gemeld worden via de mail. De artikelen mogen niet beschadigd zijn en de verzegeling die aan het artikel is bevestigd mag niet verbroken zijn.

Verzendkosten voor het retourneren komen geheel voor rekening van de koper.

Het Kinderwarenhuis

Het kinderwarenhuis Millimètres bestaat uit 4 etages.

Op de begane grond bevindt zich de babyafdeling 0-2 jaar.
Hier vindt je babykleding maat 50 t/m 86, schoentjes, babybenodigdheden, kamerinrichting en verzorging.

Op de 1e etage is de kinderafdeling 2-6 jaar.
Op deze etage kun je uitgebreid winkelen en vindt je kleding, schoenen en accessoires voor jongens en meisjes van maat 92 t/m 116.

Op de 2e etage hebben we speelgoed, knuffels, boeken, vervoermiddelen, gifts, decoratieartikelen en kamerinrichting.

En dan hebben we nog de koopjeszolder waar je alle uitverkoop artikelen kunt vinden.